Samen 100% voor de klant

17-08-2023
Samen 100% voor de klant

Chris van Es, Inside sales & Administration, VDH Products

Chris van Es (57) werkt ruim 30 jaar voor VDH. ‘Heeft de klant een probleem? Ik kijk hoe we het kunnen oplossen.’

Uitzoeken en regelen

‘Ik ben de man van de documentatie, doe de boekhouding, maak offertes en ondersteun de verkoop. Als klanten bellen, ben ik vaak de schakel tussen klant en productieafdeling, of tussen klant en inkoop. Dat vind ik, na de sfeer met de collega’s, dan ook het mooiste: dingen uitzoeken en regelen voor onze klanten.

Omgang met mensen

‘Toen ik in 1988 begon was het grootboek nog letterlijk een groot boek. Ik had HAVO gedaan en kwam net uit dienst. In mijn diensttijd lichtte ik de kortverbandvrijwilligers voor in Assen. Daarna werkte ik een tijdje bij het Provinciehuis. En toen kwam er een vacature bij VDH. Ik heb dus geen specifieke financiële achtergrond, maar ben er wel goed in. En de omgang met mensen komt hier op de verkoopafdeling ook goed van pas. We kunnen niet altijd alles direct oplossen, maar als we de klant tegemoetkomen neemt dat een boel stress weg.’

Ontwikkelingen gaan door

‘Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn afwisselend. Naast de vaste taken van het bijwerken van de bank en de betalingen, is wat er aan e-mails en telefoontjes binnenkomt altijd weer een verrassing. En de ontwikkelingen blijven rustig doorgaan. We blijven als bedrijf nieuwe producten ontwikkelen en nieuwe technieken toepassen. Op mijn werkgebied is de belangrijkste verandering van de afgelopen jaren het ERP-pakket waarmee we zijn gaan werken.’

Iedereen in de kantine

‘De cultuur bij VDH is laagdrempelig: je stapt makkelijk bij elkaar naar binnen. Tijdens de koffiepauzes en lunchpauzes gaat de telefoon op antwoordapparaat. Dan komt iedereen gewoon in de kantine. Af en toe is het net cabaret daar. Samen gaan we 100% voor de klant. En met een paar collega’s spreek ik ook nog wel eens buiten werktijd af. Samen een avond wat eten & drinken in de stad.’